I vetmi lumë që s’do të ketë digë është: Lana

diga-e-hidrocentralit-fierze501 lejet për ndërtim digash që janë dhënë në Shqipëri, do ta kthejnë vendin në një tokë me diga, sepse lumenjtë tanë do të kenë të paktën 80 të tilla.

I vetmi lumë që nuk do të ketë diga, është Lana.

Digat jo vetëm që do të shkatërrojnë ekosisteme të pakthyeshme, do të zhdukin përfundimisht troftat dhe ngjalat nga lumenjtë shqiptarë, por do të detyrojnë me dhjetëra mijëra banorë të lenë fshatrat e tyre, pasi uji do të privatizohet nga ata që kanë marrë liçencën për digat.

E gjithë kjo batërdi, nis me përfitime me vetëm 2% të PBB-së, kur turizmi sjell dhjetëfish më shumë përfitime si shkallë PBB-je.

Shumë nga këto diga po ndërtohen e do të ndërtohen në parqe kombëtare dhe në zona ku turizmi ka filluar ose është zhvilluar.

Mbytja e kanioneve, është fillimi për zhvillimin e turizmit në brendësi të vendit.

Burimi: Instituti i Politikave Mjedisore

(Nga Blogu:Letra nga Republika e SHKARRAVINAVE)

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *