Udhëtime

The Guardian: Malet e Ballkanit, një xhep i mrekullueshëm i Evropës

The Guardian: Malet e Ballkanit, një xhep i mrekullueshëm i Evropës

Pamjet nga majat e larta të Kosovës janë të pabesueshme. Ose kështu më është thënë, shkruan Ben Lerwill për gazetën e njohur The Guardian, në një artikull në rubrikën e udhëtimeve, të publikuar më 24 shtator. Është e ndërlikuar për ta konfirmuar mes mjegullës dhe erës. Sapo kam arritur lartësinë prej 2.656 metra të malit Gjeravica, ku një tregues i…
Shqipëria është Kroacia e re, Riviera Shqiptare “peshë e rëndë”

Shqipëria është Kroacia e re, Riviera Shqiptare “peshë e rëndë”

Revista spanjolle Traveler i ka kushtuar së fundmi një artikull Shqipërisë duke e cilësuar atë si një destinacion të ri dhe joshës, që duhet t’i shtohet listës së vizitorëve që kërkojnë plazhe të kristalta por jo vetëm. Artikulli shoqërohet me një seri fotosh të disa prej plazheve më të mira të Rivierës Shqiptare që artikullshkruesja, Patricia Rey Mallen i cilëson…
Mundësi e re për turizmin kulturor, miratohet vendosja e tabelave informative në sitin arkeologjik të Komanit

Mundësi e re për turizmin kulturor, miratohet vendosja e tabelave informative në sitin arkeologjik të Komanit

Në mbledhjen e saj të fundit, javën e shkuar KKR ka miratuar projektin për “Vendosjen e Tabelave Informative” që mundësojnë vizitën e sitit Arkeologjik të Komanit. Përmes këtij vendimi promovohet “Kultura e Komanit” si dhe ajo e peizazhit natyror dhe zonës përreth saj,  nëpërmjet realizimit të shtigjeve të ecjes me këmbë nëpër Qytezën e Dalmaces, në Koman (Bashkia Vau  Dejës),…
VIDEO/  “Tajlanda” shqiptare në lumin Shalë tërheq qindra aventurierë

VIDEO/ “Tajlanda” shqiptare në lumin Shalë tërheq qindra aventurierë

Nga Ivana Dervishi, Birn Grykëderdhja e lumit të Shalës në liqenin e Komanit është kthyer në dy vitet e fundit në një nga destinacionet më tërheqëse lumore të Alpeve Shqiptare. Izoluar nga majat e larta, rrjedha e vrullshme e ujit të kaltër të Shalës i ofron aventurierëve një panoramë nga ato që ngjajnë me Tajlandën e largët. Rruga për të…
Çfarë po ndodh vërtetë në jug?

Çfarë po ndodh vërtetë në jug?

Sa më shumë rriten temperaturat, aq më shumë shkojnë njerëzit në jug. Dhe çfarë presin të gjejnë atje? Të gjitha! Det i kaltër, kristal; diell që të nxihemi; shoqëri të mirë; muzikë dhe shkuma party. Të gjitha do t’i gjeni në jugun tonë, prandaj hapni axhendën dhe shënoni datat sepse edhe këtë vit Telekom Electronic Beats po organizon party-t më…
Shqipëria nominohet për t’u përfshirë në trashëgiminë botërore të natyrës

Shqipëria nominohet për t’u përfshirë në trashëgiminë botërore të natyrës

Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës (IUCN) po shqyrton nëntë nominime të Trashëgimisë Botërore me kritere natyrore, duke përfshirë dy zgjerime dhe shtatë vende të reja, të cilat janë propozuar për vitin 2017. Shqipëria është ne mesin e vendeve të përzgjedhura bashkë me Austrinë, Belgjikën, Bullgarinë, Kroacinë, Italinë, Rumaninë, Spanjën dhe Ukrahinën. IUCN bën rekomandime nëse një vend duhet të…
FOTOT/ Një nga zonat më të bukura në Shqipëri!

FOTOT/ Një nga zonat më të bukura në Shqipëri!

Me një shtrirje prej 160 km ², Zagoria një prej krahinave më të izoluara të qarkut të Gjirokastrës, por dhe më bukura, përball ende sot sfidën e mungesave të shumta në infrastrukturë dhe pakësimit të përditshëm të popullsisë. 400 banorë në Zagorie të Gjirokastrës vuajnë ende mungesa bazike në infrastrukturën rrugore, ujësjellës, rrjetin shpërndarës të energjisë elektrike ndërsa nuk ka…
Çelet sezoni në Himarë, Gjiknuri: Promovim të gjitha llojeve të turizmit

Çelet sezoni në Himarë, Gjiknuri: Promovim të gjitha llojeve të turizmit

Ministri i Energjisë dhe Industrisë Damian Gjiknuri, njëkohësisht drejtues politik për Qarkun e Vlorës sëbashku me Ministren e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë e Sipërmarrjes Milva Ekonomi morën pjesë në “South Outdoor Festival”, organizuar në datat 29 Prill – 1 Maj në Pilur të Himarës. Në festival morën pjesë qytetarë nga e gjithë Shqipëria ndërsa organizimi synonte në vetvete promovimin e…
Amantia, Orikumi dhe Finiqi, vlerat turistike dhe historike që duhen vizituar

Amantia, Orikumi dhe Finiqi, vlerat turistike dhe historike që duhen vizituar

Me rastin e 18-19 prillit, Ditës Ndërkombëtare të Monumenteve të Kulturës dhe Siteve Arkeologjike, por edhe të çeljes së sezonit turistik, DRKK Vlorë organizoi në parqet arkeologjike të Amantias, Orikumit dhe Finiqit, disa aktivitete me nxënësit e shkollave të zonave përkatëse. Këto aktivitete me karakter ndërgjegjësues kanë për qëllim promovimin e vlerave arkeologjike, historike, kulturore dhe turistike të këtyre parqeve…