Të gjitha

Shenja të paramodernizmit në “Këngët e Milosaos”

Shenja të paramodernizmit në “Këngët e Milosaos”

Nga Alisa Velaj Termi modernizëm mendohet se ka origjinën në shekullin e 17-të në mesjetë, ku zhvillohej një debat midis asaj që quhej “antike” dhe  asaj që quhej “moderne” në Angli, apo midis klasikes e romantikes në Francë e Gjermani. Prej atëherë ky term është përdorur në konotacione të ndryshmet dhe është trajtuar në këndvështrime befasuese.  Poeti Jeronim de Rada…
BABAI ose një udhëtim nëpër ferr për të kapur dritën

BABAI ose një udhëtim nëpër ferr për të kapur dritën

Nga Jonida Hitoveizi Një dimër që  nuk dihet sesa stinë do të ketë, “çelet” me tingujt e “pranverës në Prishtinë”. Fytyra e lodhur e një burri dhe frika e të qenit i “kapur”, i kthyer pas në vendin nga ku po përpiqet të “arratiset”. Në radion e makinës dëgjohet ende “pranvera në Prishtinë”, ndërsa në bagazhin e makinës, përshfaqet fytyra…