Pika pa i

Për HEC-et e Damianit dhe Kulturën e Mirelës

Për HEC-et e Damianit dhe Kulturën e Mirelës

Nga Jonida Hitoveizi Prej dy ditësh nëpër media qarkullon një lajm se në zonën e Kurveleshit  do të ndërtohet një hidrocentral, i cili rrezikon të shkatërrojë gjithë bukuritë natyrore të kanioneve të Nivicës, të cilat të magjepsin, edhe pse është fakt që pakkush ka mundur t’i shkelë ato. Unë e kam pasur atë fat pasi jam rritur në atë vend.…
Një “dhuratë” e vonuar për Kadarenë!

Një “dhuratë” e vonuar për Kadarenë!

Për shumë vite shqiptarët në gjithë botën janë krenuar me jehonën e veprave të shkrimtarit tonë të madh, Ismail Kadare. Pavarësisht çjerrjeve poshtë e lartë për emrin e tij, dielli nuk mbulohet dot me shoshë, ashtu si vepra e Kadaresë në fakt, që qëndron sot mes emrave të shkrimtarëve më të mëdhenjë botërorë. Pavarësisht kësaj, mënyra sesi shteti shqiptar është…
Parashikimet e “Nostradamusit” për Shqipërinë, 2016!

Parashikimet e “Nostradamusit” për Shqipërinë, 2016!

Nga Marta Kolli Të gjithë mendojnë se mund t’i vënë pikat mbi I. Ne e dimë se i-ja do vetëm një pikë, po ne as atë nuk e vendosim dot, ndaj këtë rubrikë e kemi quajtur pika pa i- sepse japim veçse një mendim, një reflektim. Më poshtë disa pika që nuk duan  I…  -ÇEZ paska qenë thesari i shtetit!…