Letra

E paëndërrta ime!

E paëndërrta ime!

          Nga Fatos Arapi Më duhet një gjysëm ëndrre, E paëndërrta ime. Vë kokën në gjoksin tënd E tani përplasem Te kokë e një tjetri. Më duhet një gjysëm ëndrre. Shigjetat e orës së dorës Tutje i shtyjnë kalimtarët, në ditë të rrëpirta tiranase. Shpirtra jo shpirtra që shkojnë… Bri meje dikush flet me vete. Pa…
Dans hungarez i orës shtatë

Dans hungarez i orës shtatë

NDRIÇIM ADEMAJ Një nga një po ikin njerëzit e mi me autobusin e orës shtatë… Sonte paska ikë edhe Hajra kafexhiu i buzëqeshur i Rrugës së Farkëtarëve që në hungarisht di vetëm t’ia shajë nënën këtij vendi të poshtër… Njerëzit po shkojnë e ky qytet i ngjan një fushe korbash të uritur që s’kanë kokën e kujt ta hanë… Jeta…
Për ty dashuria ime!

Për ty dashuria ime!

Jacques Prevert Kam vajtur në tregun e zogjve dhe kam blerë zogj Për ty dashuria ime Kam vajtur në tregun e luleve dhe kam blerë lule Për ty dashuria ime Kam vajtur në tregun e hekurishteve dhe kam blerë zinxhirë zinxhirë të rëndë Për ty dashuria ime Dhe pastaj kam vajtur në tregun e skllevërve dhe të kam kërkuar Por…
Mall

Mall

        Ismail Kadare Ca pika shiu ranë mbi qelq Për ty unë befas ndjeva mall Jetojmë të dy në të njejtin qytet Dhe sa rrallë shihemi sa rrallë… Dhe mu duk pak e cuditshme Si erdhi kjo vjesht ky mëngjes Qiejt e ngrysyr pa lejlekë Dhe shirat pa ylber në mes. Dhe thënia e vjetër e Heraklitit…
Lavire dhe artistë

Lavire dhe artistë

        Nga Dragana Tripković Në filmat amerikanë laviret janë të bukura Ne s’kemi filma, e kjo duhet të jetë edhe arsyeja e vetmja arsye, që tonat janë të ënjtura nga droga. të shëmtuara e të liga, e kutërbojnë nga marrëdhëniet e kryera me zor. Thuajse gjithkush prej tyre është e dashuruar me ndonjë mashkull – derr të…
Nesër pa mua

Nesër pa mua

Nga Alain Bosquet I them: “Cili është emri juaj?” Ajo përgjigjet: “Si të të pëlqejë.” I them: “Të zgjedhim p.sh. Karolë?” Ajo: “Për momentin, po e pranoj”. I them: “Jini vetëm?” Ndërsa ajo: “Sigurisht, jam me ju”. I them: “A mund të dashurohemi?” Ajo: “Dëshira juaj i ka të gjithë të drejtat” I them: “Cilët janë burrat tuaj?” Ndërsa ajo:…
Të çlirojmë nga zgjedha kujtime

Të çlirojmë nga zgjedha kujtime

Poezi nga Jehuda Amihai “Ditëve si këto mendoj flladin në flokt’ e tu, vitet e kaluara para se ti të lindje, përjetësinë që do të ndesh përpara teje, plumbat që s’më vranë në betejë anipse vranë shokët e mi, më të mire se unë ngase s’jetuan përtej sikundër unë, mendoj ty, krejt të zhveshur në kuzhinë gjatë beharit, e përkulur…