Jetë

Papunësia në Shqipëri më e lartë tek ata me arsim të lartë!

Papunësia në Shqipëri më e lartë tek ata me arsim të lartë!

Të kesh mbaruar arsimin e lartë në Shqipëri nuk do të thotë të jesh i privilegjuar për të gjetur punë, në krahasim me ato që kanë mbaruar të mesmen. Ndërsa Juridiku dhe Ekonomiku mbeten zgjedhjet më të preferuara, kërkesat nga tregu nuk duket se përputhen. Krejt e kundërta ndodh me ata që kanë mbaruar të mesmen, që e kanë më…
1 milion shqiptarë jetojnë me më pak se 5 dollarë në ditë

1 milion shqiptarë jetojnë me më pak se 5 dollarë në ditë

Banka Botërore e klasifikon Shqipërinë si vendin me nivelin më të lartë të varfërisë në rajon. Sipas Bankës, një e treta e popullsisë shqiptare jeton me më pak se 5 dollarë në ditë, ndërkohë që në vendet e tjera kjo shifër është dukshëm më e ulët. “Kjo shpjegohet me dy arsye: Rritjen nën potencial të ekonomisë dhe thellimin e pabarazisë”,-…
Dashuritë e mëdha vijnë gjithmonë pas gabimeve të mëdha…

Dashuritë e mëdha vijnë gjithmonë pas gabimeve të mëdha…

“Ndoshta janë gabimet tona ato që krijojnë fatin tonë”, – ka thënë Carrie Bradshaë. Ndoshta fillimisht duhet të gabojmë për t’u ndjerë të plotësuar. Lloji më i keq i dashurisë është kur krijojmë shpresa të mëdha, kur shpenzojmë tepër energji, për të kuptuar më vonë se gjithçka ka qenë e kotë. Zemra na thyhet në miliona pjesë dhe pyesim veten…
Shqipëria, me pabarazisë më të thellë në rajon. Vetëm 10% e popullsisë është pasuruar në 5 vite

Shqipëria, me pabarazisë më të thellë në rajon. Vetëm 10% e popullsisë është pasuruar në 5 vite

Aurora Sulce, Ekonomix.al  Shqipëria kryeson në rajon, si vendi me nivelin më të thellë të pabarazisë. Është ky përfundimi i qendrës studimore, Altax që ka publikuar raportin “Barra tatimore në Shqipëri, Kosovë dhe Ballkan” për vitin 2017. Sipas të dhënave, nga treguesi i Indeksit GINI në Ballkan, vërehet një pabarazi më e lartë të ardhurash për Shqipërinë (0.41) dhe Kosovën…
Një vit pa Frankon, flet Tefta Radi: Më mungon çdo gjë e bukur!

Një vit pa Frankon, flet Tefta Radi: Më mungon çdo gjë e bukur!

Realizohet dokumentari “Jetë e trazuar” për kantautorin Françesk Radi. Bashkëshortja e tij rrëfen një vit pa të. Në dokumentar prezantohet jeta e tij, nga Festivali i 11-të, deri në ditët e fundit. Në nderim të tij nesër inaugurohet një monument pranë Liqenit Artificial “Një vit lamtumire Franko!”. Ky shënim i bashkëshortes së tij, dëshiron të bëjë bashkë mëngjesin e nesërm…
Këtu ku bullizëm ka kudo, por vetëm Kristi dhe Xheni ia ndiejnë lezetin

Këtu ku bullizëm ka kudo, por vetëm Kristi dhe Xheni ia ndiejnë lezetin

Nga Iva Tiço  Mikesha ime, këtë vit u ndërroi shkollën fillore fëmijëve; nga një shkollë private i çoi në një tjetër, sepse kishte dëgjuar shumë histori me paraadoleshentë, që vuanin për shkak të sulmeve të moshatarëve të tyre (tashmë e kemi mësuar të gjithë që ky fenomen quhet bullizëm). Nëse nuk do kisha shoqe me fëmijë që po rriten, me…
Kukësi, qyteti i vetëm pa lypsa

Kukësi, qyteti i vetëm pa lypsa

Nga Fatos Daci Unë kam shkuar dhjetëra e dhjetëra herë në qytetin e Kukësit. Kam qëndruar disa orë, kam qëndruar ditë të tëra, kam bujtur në atë qytet. Pra, kam pasur kohë që Kukësin ta shëtis rrugë më rrugë e rrugicë më rrugicë, si dhe në pjesët kryesore, ta vështroj në të gjitha anët. Gjëja që më ka mbetur në mendje…
Letër drejtuar vetes single, nga vetja e martuar

Letër drejtuar vetes single, nga vetja e martuar

Shpesh, grate janë me nxitim. Ne duam të vrapojmë të gjejmë burrin ideal, të martohemi, të bëjmë fëmijë, të blejmë një shtëpi. Dhe kështu, nuk shijojmë stinët e fazës së jetës në të cilën jemi. Po marr pak kohë për të menduar për ditët e mia si single, duke i shkruar vetes sime një letër. Dua t’i kujtoj asaj (vetes)…