Jetë

Trajektorja ngazëlluese e Ornela Vorpsit

Trajektorja ngazëlluese e Ornela Vorpsit

Një shënim i shkruar para 12 vjetësh, atëherë kur Ornela kishte nostalgjinë e madhe për vendin e saj dhe përçartjen cfilitëse të një të kaluare të dhimbshme… Por ndodh që përçartjet vazhdojnë… ————- Luan Rama 2006, Paris    Të përshkosh me biçikletë mes për mes Parisin në kohë të bukur është e këndëshme, por jo në kohë me erë dhe…
Kujdes! Këto janë lodrat e rrezikshme kineze që mbajnë fëmijët në duart. Lista e publikuar nga Komisioni Europian

Kujdes! Këto janë lodrat e rrezikshme kineze që mbajnë fëmijët në duart. Lista e publikuar nga Komisioni Europian

42 produkte që qarkullojnë në tregjet europiane,që nuk përjashtohet mundësia të jenë dhe në Shqipëri përmbëjnë rrezik për shëndetin e konsumatorëve. Lista është publikuar nga RAPEX (Rapid Alert System for dangerous non-food products) në faqen zyrtare të Komisionit Europian. Sipas raportit të RAPEX, nga të gjitha njoftimet për produktet e pasigurta për vitin 2017, 53 për qind e tyre janë…
Princesha e Tajlandës në Shqipëri

Princesha e Tajlandës në Shqipëri

Muzeu Historik Kombëtar pati kënaqësinë të priste sot në ambientet e tij Princeshës e Tajlandës, Maja Çakri Sirindon. Princesha e Tajlandës dhe stafi i Saj, të shoqëru ar nga Drejtori i Muzeut Kombëtar, Dr. Dorian Koçi, si dhe nga Përgjegjësi i Sektorit të Menaxhimit të Koleksioneve z. Ledio Xhoxhi, u njohën me historinë e popullit shqiptar duke u nisur nga…
Ornela Vorpsi: Jeta e një gruaje të bukur në diktaturë

Ornela Vorpsi: Jeta e një gruaje të bukur në diktaturë

Ornela Vorpsi i ka kaluar me kohë ato ngurrimet që hasen ende tek artistët që jetojnë në Shqipëri për të thënë atë që mendojnë vërtet. “E dashuruar me Edi Ramën? E kush nuk ishte?!”, thotë ajo. Ky rrëfim i sinqertë i artistes dhe shkrimtares, që tashmë jeton në Paris, pa dyshim që u kthye në kryetituj në mediat shqiptare. Dhe…
Papunësia në Shqipëri më e lartë tek ata me arsim të lartë!

Papunësia në Shqipëri më e lartë tek ata me arsim të lartë!

Të kesh mbaruar arsimin e lartë në Shqipëri nuk do të thotë të jesh i privilegjuar për të gjetur punë, në krahasim me ato që kanë mbaruar të mesmen. Ndërsa Juridiku dhe Ekonomiku mbeten zgjedhjet më të preferuara, kërkesat nga tregu nuk duket se përputhen. Krejt e kundërta ndodh me ata që kanë mbaruar të mesmen, që e kanë më…
1 milion shqiptarë jetojnë me më pak se 5 dollarë në ditë

1 milion shqiptarë jetojnë me më pak se 5 dollarë në ditë

Banka Botërore e klasifikon Shqipërinë si vendin me nivelin më të lartë të varfërisë në rajon. Sipas Bankës, një e treta e popullsisë shqiptare jeton me më pak se 5 dollarë në ditë, ndërkohë që në vendet e tjera kjo shifër është dukshëm më e ulët. “Kjo shpjegohet me dy arsye: Rritjen nën potencial të ekonomisë dhe thellimin e pabarazisë”,-…
Dashuritë e mëdha vijnë gjithmonë pas gabimeve të mëdha…

Dashuritë e mëdha vijnë gjithmonë pas gabimeve të mëdha…

“Ndoshta janë gabimet tona ato që krijojnë fatin tonë”, – ka thënë Carrie Bradshaë. Ndoshta fillimisht duhet të gabojmë për t’u ndjerë të plotësuar. Lloji më i keq i dashurisë është kur krijojmë shpresa të mëdha, kur shpenzojmë tepër energji, për të kuptuar më vonë se gjithçka ka qenë e kotë. Zemra na thyhet në miliona pjesë dhe pyesim veten…
Shqipëria, me pabarazisë më të thellë në rajon. Vetëm 10% e popullsisë është pasuruar në 5 vite

Shqipëria, me pabarazisë më të thellë në rajon. Vetëm 10% e popullsisë është pasuruar në 5 vite

Aurora Sulce, Ekonomix.al  Shqipëria kryeson në rajon, si vendi me nivelin më të thellë të pabarazisë. Është ky përfundimi i qendrës studimore, Altax që ka publikuar raportin “Barra tatimore në Shqipëri, Kosovë dhe Ballkan” për vitin 2017. Sipas të dhënave, nga treguesi i Indeksit GINI në Ballkan, vërehet një pabarazi më e lartë të ardhurash për Shqipërinë (0.41) dhe Kosovën…