Dr. Gjilpëra

Dr. Gjilpëra lë mënt pas drejtorit, ky Stenli Kubrik shqiptar

Dr. Gjilpëra lë mënt pas drejtorit, ky Stenli Kubrik shqiptar

Kam kënduar mbrëmë vonë dhe sot tërë ditës, faqe gazetash ku ju, drejtor i Thjatros Kombëtarë kishit folur për veten e tuaj dhe tu thom të drejtën, mbeta pa mënt. Ju thoshit se jeni një regjisor i shkëlqyer, e si ju s’paskësh tjatër. Mu kujtua Stenli Kubrik, që ju prehtë shpirti në paqe, dhe emra të tjarë si Federico Fellini,…
Doktor Gjilpëra i shkruan drejtorit të teatrit

Doktor Gjilpëra i shkruan drejtorit të teatrit

Fort i dashur e fort i nderuar hirësia juaj drejtor i Theatros Kombëtar! Së pari deshnja tu uroj për detyrën tuaj. E di që është fort vonë për këtë urim, por siç mund t’ua kenë thënë, e nëse jo po ua them unë, sapo jam kthyer e nuk e dinja se ishit bërë drejtor. Ju mund të më keni lexuar…
Edhe Zotin e shpallin shqiptar në Zululand!

Edhe Zotin e shpallin shqiptar në Zululand!

Ju pata rrëfyer në kartën time të parë, se jam kthyer në atdhe, pasi më erdhën fjalë se mësimet e mia s’kishin zënë vent ndë ju. E që kur jam kthyer, zë kokën në duar nga ç’shoh, se ajo që gjej është më keq nga ç’e lashë. Kur Faik bej, shkroi këshillën për gazetarët, nuk kish si ta dinte, se…
“Kalatë” po bien e ju rrini në Facebook  

“Kalatë” po bien e ju rrini në Facebook  

Kam tërë këto ditë, që tërë ditën e ditës sa e hap atë të uruar Facebook, i shoh këta nëpunësat e shtetit që ia behin me fotografira: po bëjmë këtë e po bëjmë atë, miratuam këtë e miratuam atë, shpëtuam këtë e ndërtuam atë. Fotografi të arrira, doemos aparatë të mirë. Kur i sheh këto të thotë mendja se je…
Shqiptarët fajësojnë Perëndinë!

Shqiptarët fajësojnë Perëndinë!

Shqipëria e përmbytur më kujton kohët kur në anët tona kënetat bënin kërdinë. Prej ditësh qeshë ngulur në dhomë e shihja reshjet që merrnin para çu dillte: rrugë, ura, shtëpi e kodra. Televizionet publikojnë pamje që mua më kanë trishtuar në kufijtë e fundëm. Mes tyre, banorë të varfër e të rraskapitur që i qajnë hallin Lulit të vocërr(jo atij…
Doktor Gjilpëra rikthehet në atdhe

Doktor Gjilpëra rikthehet në atdhe

Që prej vitit 1924 kur Faik bej më vuri në qendër të një përralle ka kaluar një kohë e gjatë. Mbasi më thanë se mësimet e mia s’kishin zënë vend ndë njerëz thashë të vij edhe një herë tjatër. Erdha në dhjetor se më kishin thënë se i pari i vendit, ai rilindasi ish bërë i famshëm në tërë botnë…