Dorëshkrime

Shenja të paramodernizmit në “Këngët e Milosaos”

Shenja të paramodernizmit në “Këngët e Milosaos”

Nga Alisa Velaj Termi modernizëm mendohet se ka origjinën në shekullin e 17-të në mesjetë, ku zhvillohej një debat midis asaj që quhej “antike” dhe  asaj që quhej “moderne” në Angli, apo midis klasikes e romantikes në Francë e Gjermani. Prej atëherë ky term është përdorur në konotacione të ndryshmet dhe është trajtuar në këndvështrime befasuese.  Poeti Jeronim de Rada…